Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 januari 2008

Förändringar inom EMS-industrin i Europa

Den totala EMS industrin i Europa ökade sin försäljning med endast 1 % under 2006. Det krävs dock en mer detaljerad insyn för att se helheten i det meddelar konsultföretaget Klaus Pildal till evertiq.
De menar också att det inte är så konstigt att de stora positiva förändringar i Tjeckien och de negativa förändringar i Ungern beror på de stora kontraktstillverkarna som finns i landet.

I båda länderna ovan finns det ett fåtal kontraktstillverkare, men de som finns där är de stora jättarna. De pekar också på att om några order flyttas till och från andra globala länder så kommer det alltid att ske stora förändringar i dessa länder.

Ett annan exempel som tas upp är Italien. Italienska EMS-industrin leds av top tre tillverkare. I och med de interna besluten på dessa tre kontraktstillverkarna, så gick den totala EMS-industrin i Italien ner med 17% under 2006. De flesta Europeiska länder såg en god tillväxt under 2006. Tyskland hade en stark tillväxt med en ökning på 464 MEUR eller 11% jämfört med 2005.

Klicka här för att läsa hela rapporten på evertiq.com (Europa).
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2