Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 februari 2008

Prevas minskar energiförbrukningen

Prevas har fÄtt en order av finska företaget Rautaruukki Oyj. Prevas specialistkompetens inom ugnsstyrning och energikontroll för stÄlindustrin Àr avgörande för projektet.
Genom en noggrann styrning av Àmnestemperaturen i kundens ugnar ska Prevas förbÀttra kvalitén samt effektiviteten i produktionen och energianvÀndningen. OrdervÀrdet Àr 4 Mkr.

I samband med uppgradering av ugnarna i Rautaruukki Oyj grovplÄtverk ses styrsystemen över. Prevas har fÄtt ordern att byta ut styrsystemet för Àmnesugnarna till egenutvecklad produkt, FOCS-RF, för att optimera alla aspekter för vÀrmning av Àmnen för valsning.

UppvÀrmning av stÄlÀmnen Àr en energiintensiv process. Effektiv styrning av ugnar krÀver optimering av produktivitet, kvalitet och energiförbrukning. Prevas har, tillsammans med branschorganisationerna Jernkontoret och Metallurgical Research Institute AB, tagit fram programvaran FOCS-RF som utför denna optimering. Energibesparingar pÄ 5-10 procent uppnÄs normalt samtidigt som produktionstakten och kvaliten kontrolleras för maximalt utbyte.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2