Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 februari 2008

Fabec stärker kassan genom<br>försäljning av estnisk tomt

Den Göteborgsbaserade kontraktstillverkaren Fabec har stärkt kassan genom försäljning av en tomt företaget ägde i Estland. Tomten skulle användas för vidare expansion.
Fabec sålde alldeles nyligen en tomt i Estland som företaget tänkte använda för vidare expansion i Estland. Fabec har sedan 1993 en fabrik i estniska Tallinn för produktion av större volymer och denna verksamhet var tänkt att expanderas. Men sedan bolaget köpt en tomt för att bygga en ny fabrik blev det svårt för bolaget att få tag på en lämplig entreprenör i byggboomens Estland och dessutom såg företaget att kostnaderna för att bygga en ny fabrik skulle bli alldeles för stora. Tomten som företaget köpte kostade alltså bara pengar utan att den kunde utnyttjas till någonting. Nu har företaget lyckats sälja tomten och därmed stärkt kassan.

Fabec har haft en stark omsättningsutveckling under 2007 då bolagets omsättning har vuxit från 85 till 112 miljoner kronor men historien med den obrukbara tomten har tyngt bolaget. Detta problem skall nu vara ur världen.

"Vår expansion i Estland fortsätter som innan, dock stannar vi kvar i hyrda lokaler", berättar Fabecs vVD Peter Fant för evertiq.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2