Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 26 februari 2008

Sverige viktigt för FLIR

Sverige kommer fortsÀttningsvis att vara en viktig bas för amerikanska FLIR.
FLIRs termografienhet som ligger i Danderyd kommer fortsÀttningsvis att ha sin bas i Sverige. Det berÀttar FLIRs Rickard Lindvall för Elektroniktidningen.

FLIRs termografienhet har sitt ursprung frÄn AGA som startade Agema som företaget hette fram tills 1997 dÄ det förvÀrvades av FLIR.

FLIRs vÀrmekameror finner successivt nya applikationer i takt med att den gÄr ner i pris. Dels anvÀnds FLIRs kameror till industriella applikationer för att leta efter bland annat elfel eller lÀckage men BMW har Àven anvÀnt sig av en vÀrmekamera för att lÀttare upptÀcka hinder i mörker. Denna teknologi som Autoliv levererar bygger pÄ en sensor frÄn FLIR.

Till sin hjÀlp har FLIR ett antal indiska ingenjörer. De indiska konsulterna sysslar med validering av applikationsmjukvara men gör Àven en del nyutveckling.

”Det finns ungefĂ€r hundra fördomar om indiska ingenjörer. Att de mĂ„ste detaljstyras, att de inte Ă€r kreativa, att de Ă€r andra klassens ingenjörer. Vi har kört i ett Ă„r nu och det fungerar alldeles utmĂ€rkt”, sĂ€ger Rickard Lindvall till Elektroniktidningen.

”De har kompetens och tillför kunskap. Vi har anlitat svenska testhus men de Ă€r mer passiva”, lĂ€gger han till.

Det Àr enligt FLIRs vice VD för teknikutveckling svÄrt att fÄ tag pÄ ingenjörer i Sverige men denna enhet kommer fortsÀttningsvis att ha starkt fotfÀste i Sverige.

”Vi kommer alltid att ha en bas i Sverige och vi vill vĂ€xa med 10 procent per Ă„r men det Ă€r svĂ„rt att hitta kompetenta personer. Det beror bland annat pĂ„ att vi inte syns sĂ„ mycket men vi brukar sĂ€ga att fĂ„r vi bara hit dem och fĂ„r visa vad vi hĂ„ller pĂ„ med kommer de inte hĂ€rifrĂ„n”, sĂ€ger Rickard Lindvall till Elektroniktidningen.

Personalstyrkan hoppas Rickard Lindvall öka med ca 10 procent per Är men FLIR vill enligt information frÄn Rickard Lindvall vÀxa med ca 20 procent per Är omsÀttningsmÀssigt.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2