Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 februari 2008

ZetaDisplay startar företag i Norge

ZetaDisplay AB etablerar sig nu pĂ„ den norska marknaden genom ett eget dotterbolag. Satsningen Ă€r ett led av ZetaDisplays strĂ€van att bli nordens ledande leverantörer av rörlig butiksinformation – ocksĂ„ kallat Digital Signage.
ZetaDisplay Àr en leverantör av rörlig butiksinformation pÄ platta skÀrmar inom detaljhandeln och publik miljö pÄ den nordiska marknaden. SÄ sent som i höstas förvÀrvade koncernen ett företag i Sverige och ett i Danmark. Bland kunderna finns ICA som Àr Sveriges största dagligvaruhandel.

"Detaljhandeln utvecklas i riktning mot allt fler centrala nordiska samarbetsavtal. En viktig faktor Àr att företagen vill bygga sina varumÀrken pÄ samma sÀtt pÄ samtliga marknader. Det gör det nödvÀndigt för oss att etablera egen verksamhet i de nordiska lÀnderna. DÀrmed kan vi ocksÄ expandera snabbare och bÀttre tillvarata de lokala kundernas behov", kommenterar Leif Liljebrunn,vice VD i ZetaDisplay.

Till bakgrunden hör ocksÄ att det finns ett stort antal systemleverantörer pÄ den nordiska marknaden som agerar lokalt och fokuserar pÄ att sÀlja skÀrmar, spelare och programvara till detaljhandeln. ZetaDisplay har i stÀllet utvecklat ett totalkoncept inklusive kommunikativ rÄdgivning som syftar till att kunden ska uppnÄ goda och mÀtbara försÀljningsresultat. Med ZetaDisplays patenterade teknik överförs innehÄllet till skÀrmarna via mobilnÀtet eller bredband frÄn en central studio för att sedan kommuniceras trÄdlöst via BlueTooth i nÀtverk av mobila och fasta skÀrmar i kundernas butiker.

VD för ZetaDisplay AS blir Stein A Rognerud, som nÀrmast kommer frÄn posten som försÀljningsdirektör för Visma Retail AS och har stor erfarenhet av norsk handel.

"Marknaden efterfrÄgar allt mer kvalificerade leverantörer som kan ta ett helhetsansvar. Det handlar om att man vill ha hjÀlp hela vÀgen frÄn behovsanalys till fÀrdig lösning och drift. HÀr har ZetaDisplay utvecklat bra lösningar för olika branscher och har goda kunskaper om hur budskapen ska utformas,bland annat genom den forskningsakademi som man driver inom omrÄdet rörliga media", sÀger Stein A Rognerud.

ZetaDisplay Norge AS kommer att erbjuda allt frÄn konceptutveckling, testinstallation och innehÄllsproduktion, till leverans av skÀrmar, studioprogramvara,drift, övervakning samt PlayOut. Företaget med lokalisering i Asker kommer ocksÄ att vara koncernens lokala leverantör i Norge nÀr man sluter nordiska leveransavtal.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2