Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 08 augusti 2001

TimeSpace Radio och SpaceBridge i samarbete

TimeSpace Radio AB och kanadensiska SpaceBridge Semiconductor samarbetar om anvÀndning av kretsar frÄn SpaceBridge i sin nya produkt.
"Vi anser att bÄde last mile-anslutningar och Hot-spots skapar stora behov av s.k. punkt-till-punkt radiosystem", sÀger Lars Paulsson, VD för TimeSpace Radio i ett pressmeddelande. "Genom att kombinera TimeSpace Radios nÀtverk och kompetens pÄ radiokommunikationsomrÄdet med SpaceBridges unika modemchipset för trÄdlös bredbandsaccess kommer vi att kunna erbjuda ett punkt-till-punkt radiosystem som Àr konkurrenskraftigt och enkelt att installera samtidigt som det Àr pÄlitligt."

TrÄdlösa lÀnkar frÄn punkt-till-punkt tar en vÀxande andel av den allmÀnna marknaden för trÄdlöst bredband", sÀger Dick Bakker, försÀljningschef pÄ SpaceBridge Semiconductor. "SpaceBridge har utvecklat ett starkt integrerat enchips-basband speciellt för den trÄdlösa bredbandsmarknaden. Det första chipsetet ger kunderna möjlighet att snabbt utveckla sin produkt. Chipsetet erbjuder en lösning för trÄdlös bredbandsaccess och Àr det logiska, kostnadseffektiva valet för tillÀmpningar för Hot-spots, last mile och reservkopplingar."

Den nya produkten ger en trÄdlös, licensfri anslutning mellan stamnÀt och de lokala trÄdlösa nÀten, s.k. Hot-spots (trÄdlös Internet-access med hög kapacitet pÄ flygplatser, hotell, jÀrnvÀgsstationer etc.) samt anslutningarna mellan stamnÀt och fastigheter.

En prototyp planeras att vara fÀrdig under innevarande Är, och de första serietillverkade prototyperna berÀknas vara i produktion under det första halvÄret av 2002.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1