Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 juni 2008

ABB i Ludvika tar hem order<br>värd 70 miljoner dollar

ABB har tagit hem en order vÀrd 70 miljoner dollar frÄn State Grid Corporation of China för att leverera kraftutrustning till en ny kraftlÀnk i nordöstra Kina. KraftlÀnken kommer att gynna utvecklingen av industrin i omrÄdet.
Den nya HVDC-lÀnken (högspÀnd likström) kommer att överföra 3000 MW (megawatt) över 920 kilometer frÄn Hulunbeir i inre Mongoliet till Shenyang i Liaoning-provinsen. ABB-ordern Àr en del i ett projekt med ett uppskattat vÀrde pÄ 400 miljoner dollar.

”Vi Ă€r mycket glada att State Grid Corporation har valt ABB för denna del av ett viktigt projekt som kommer att stödja föryngringen av Liaonings industri”, sĂ€ger Peter Leupp, chef för ABB:s division Power Systems.

”ABB har enastĂ„ende erfarenhet inom högspĂ€nd likström, med projekt pĂ„ varje kontinent - pĂ„ land och till havs”, sĂ€ger Peter Leupp.

Den nya likströmslÀnken kommer att löpa parallellt med en existerande vÀxelströmslÀnk. Tillsammans kommer dessa att öka överföringskapaciteten samt förbÀttra tillförlitligheten. MÀngden kraft som gÄr förlorad i form av vÀrme ut i atmosfÀren kommer likasÄ att minska dÄ likströmslÀnkar har mindre förluster Àn vÀxelström över lÀngre strÀckor.

”ABB:s tekniska lösningar bidrar i hög grad till utvecklingen av Kinas elnĂ€t vad gĂ€ller tillförlitlighet och energieffektivitet, sĂ€ger Claes Scheibe, chef för ABB:s HVDC-verksamhet.”

ABB ska leverera nyckelkomponenter till omriktarstationerna i bÄda Àndar av lÀnken för att konvertera vÀxelström till likström och sedan tillbaka till vÀxelström igen. Man kommer ocksÄ att leverera mÀtutrustning till omriktarstationerna. LÀnken berÀknas vara i kommersiell drift i december 2009.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2