Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 11 juli 2008

Solcellsproduktion gynnar kemi- och materialleverantörer

Förbrukning av kemikalier och material till solcellsproduktion förvÀntas öka de nÀrmaste Ären.
Förbrukning av kemikalier och material för processning av amorft kisel i solcellsproduktion förvÀntas uppgÄ till 240 miljoner USD under 2008 och 575 miljoner USD under 2010, enligt marknadsundersökningsgruppen The Information Network (New Tripoli, PA).

I sin rapport med titeln "möjligheter i solcellsmarknaden för tunnfilmsteknik", sÀger gruppen att det rÀknar med att glassubstat för ungefÀr 140 miljoner USD kommer att upphandlas under 2008. NÀstan all amorf kisel tillverkas pÄ glassubstrat med utrustning som antingen utvecklats in-house eller frÄn utrustningsleverantörer som Oerlikon eller Applied Materials.

Gasmarknaden förvÀntas utgöra omkring 80 miljoner dollar under 2008 och 110 miljoner dollar under 2010.

Gasen silan, som sönderdelas till kisel vid tillverkningen, kommer sannolikt att representera 50 procent av dessa intÀkter, medan andra transportgaser sÄsom argon, kvÀve och vÀte kommer att stÄ för resterande 50 procent. Air Products och Air Liquide Àr de största tillverkarna av dessa gaser.

"UppgÄngen i amorf tunnfilmsproduktion under de senaste Ären pÄ grund av brist pÄ polykisel, kommer att ha en stor inverkan pÄ kemi- och materialleverantörer," kommentar Dr Castellano, ordförande för The Information Network och tillÀgger "Àven om solpaneler av traditionell kristallin och polykristallin kisel har en effektivitet mellan 15 procent och 22 procent jÀmfört med tunnfilmsteknik med amorft kisel, som har 6 procent till 7 procent, kommer nÀstan 9 procent av solcellsproduktionen under 2008 att vara amorft kisel."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1