Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 juli 2008

Autoliv köper division av Tyco Electronics

BilsÀkerhetsföretaetg Autoliv har ingÄtt avtal om att förvÀrva radarsensorenheten inom Tyco Electronics Ltd. för 42MUSD.
Enheten som Autoliv ska förvĂ€rva verkar inom radarsensorer för bilindustrin och en del av affĂ€rsomrĂ„det “Radio Frequency and Subsystems“ inom Tyco Electronics. Enheten konstruerar och tillverkar nĂ€romrĂ„desradars och tillhörande sensorer Ă„t vĂ€rldsledande biltillverkare. Den enhet som Autoliv ska köpa Ă€r Daimler Benz utvecklingspartner för radarteknologier. Andra kunder Ă€r BMW och Chrysler men Ă€ven företag utanför bilindustin

Bolaget Àr baserat i Lowell, USA och i Schweinfurt, Tyskland. Verksamheten har cirka 115 anstÀllda inom konstruktion, tillverkning och försÀljning vilka kommer att förstÀrka Autolivs satsningar inom det vÀxande omrÄdet aktiv bilsÀkerhet.

Autoliv rÀknar med att förvÀrvet ska göra koncernen till en av de största leverantörerna Àven av radarprodukter till bilindustrin.

“NĂ€r bilindustrin nu gĂ„r mot mindre fordon för att minska brĂ€nsleförbrukningen, ökar efterfrĂ„gan pĂ„ system som gör det möjligt att undvika krockar eftersom bilköparna inte accepterar - och inte ska behöva acceptera - att mindre bilar inte Ă€r lika sĂ€kra som större” förklarar Autolivs VD och koncernchef Jan Carlson. ”EfterfrĂ„gan kan ocksĂ„ fĂ„ en rejĂ€l knuff av de nya krocktestprogrammen i Europa och USA eftersom aktiva sĂ€kerhetssystem som krockradar kommer höja bilarnas sĂ€kerhetsbetyg. I USA införs denna Ă€ndring redan under 2009”

De patent och teknologier som ingÄr i förvÀrvet omfattar radarprodukter för kort, medel och lÄng rÀckvidd. Dessa radarprodukter anvÀnds i sÄdana bilsÀkerhetsystem som döda-vinkel-varnare, filbytesvarnare, aktiv farthÄllare, automatisk bromsning före krock, backvarnare och automatisk parkeringshjÀlp.

Den enhet som Autoliv ska förvÀrva vÀntas nÄ en försÀljning inom tre Är pÄ nÀrmare $100 MUSD. FörvÀrvet kommer inte att nÀmnvÀrt pÄverka Autolivs resultat för 2008 men vÀntas ge ett visst vinsttillskott redan under 2009 för att under 2010 ocksÄ bidra till rörelsemarginalen och rÀntabiliteten pÄ eget kapital. AffÀren vÀntas vara avslutad i slutet av september 2008. FörvÀrvet förutsÀtter konkurrensmydigheternas godkÀnnande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1