Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 31 juli 2008

ABB tar kraftorder värd 31 miljoner USD

ABB har tagit hem en order vÀrd 31 miljoner dollar frÄn Kraftwerke Linth-Limmern AG (KLL) för att leverera el-, automations- och reservkraftsutrustning till en anlÀggning vid vattenkraftverket Tierfehd i Schweiz.
Ordern erhölls under andra kvartalet 2008 och Àr en del av KLL:s upprustnings- och expansionsprojekt för anlÀggningen vid Tierfehd som berÀknas vara slutfört 2011. ABB ska leverera och installera tvÄ gasisolerade stÀllverk (GIS) pÄ spÀnningsnivÄerna 220 respektive 50 kilovolt samt luftisolerade komponenter och ett komplett stationsautomationssystem.

”ABB:s tekniska lösningar kommer att hjĂ€lpa till att stabilisera det regionala nĂ€tet och pĂ„ ett bĂ€ttre sĂ€tt utnyttja den genereringskapacitet som finns i Schweiz”, sĂ€ger Peter Leupp, chef för ABB:s division Power Systems. ”Det Ă€r ett bra exempel pĂ„ hur ABB kan tillhandahĂ„lla skrĂ€ddarsydda helhetslösningar för att möta kundernas behov och Ă€ven bidra till utnyttjandet av förnyelsebar energi.”

Kraftwerke Linth-Limmern AG, som Àgs av Glarus-kantonen och Nordostschweizerische Kraftwerke AG (NOK), ett dotterbolag till Axpo, producerar 460 miljoner kWh el om Äret. Man planerar att bygga en pumpkraftverksanlÀggning med en turbineffekt pÄ 1000 megawatt 2015. AnlÀggningen kommer att byggas inuti ett berg, 600 meter under ytan, i nÀrheten av Linthal.

Pumpkraftverk kan snabbt reagera pÄ fluktuerande elkraftbehov och Àr det enda storskaliga sÀttet att lagra kraft pÄ idag. Under perioder med mindre behov anvÀnds överflödig kraft till att pumpa upp vatten till en reservoar högre upp. NÀr behovet ökar slÀpps vattnet tillbaka genom en turbin som genererar elektricitet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1