Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 08 september 2008

RFID ökar inom alla områden

”När nu RFID-marknaden når en halv miljard dollar, blomstrar RFID egentligen på alla nivåer”, säger Dr Peter Harrop, ordförande i IDTechEx.
On Track Innovations har just levererats 1,5 miljoner RFID-kort till Warsaw Transport Department i Polen. VeriFone har precis tagit en order på 20000 läsare för betalkort till australiska Cabcharge taxi. Digital Angel har också fått en order i samma storleksordning för läsare som ska övervaka fisk i amerikanska floder. Vuance har erhållit ett servicekontrakt på 6,2 miljoner USD för RFID-säkerhet på en europeisk flygplats. Listan är lång och bredden av tillämpningar är verkligen anmärkningsvärd.

Tonny V Graveson, operativ chef för Container Centralen i Danmark, säger: "ett stort RFID-pilotprojekt har pågått under de senaste två åren i Danmark, Holland och Tyskland för att kontrollera och spåra returcontainrar (RTIs) och för att förbättra effektiviteten. Baserat på dessa erfarenheter planerar vi att sätta RFID-taggar på våra 3,5 miljoner blomstercontainrar för den europeiska blomsterindustrin. Utöver detta har vi haft försök hos stora återförsäljare i Europa för att bedöma värdet av att använda RFID för att spåra pallar och pallkragar i leveranskedjan. Dessa försök har lett till ett samarbete mellan LOGIPACK och Container Centralen för att införa ”Floor Ready Packaging Concept” till ölindustrin i Tyskland. Konceptet bygger på RFID-taggade CC europallar."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2