Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 september 2008

Miljöböter för misskött rapportering

Elektronikföretaget NorDicom i Kungsbacka måste betala 20 000 kronor i miljöböter eftersom företaget misskött sin rapportering av återvinning av elektronik, skriver Hallands Nyheter.
Företag i Sverige som handlar med elektronik är skyldiga att lämna en miljörapport till Naturvårdsverket över hur mycket elektriska och elektroniska produkter som företaget sålt. Dessutom måste företagen rapportera hur mycket elektroniska produkter som gått till återvinning.

Naturvårdsverket har tidigare underrättat Kungsbackaföretaget att det fanns misstankar att det säljer produkter som omfattas av förordningen om producentansvar och att detta inte rapporterats till verket.
I ett yttrande från augusti försvarar sig NorDicom med att de inte kunnat lämna några rapporter då kontaktpersonen som fått Naturvårdsverkets påminnelser slutat på företaget.

Men det resonemanget godkänner inte verket och Kungsbackaföretaget tvingas nu betala 10 000 kronor i miljöböter för utebliven rapportering om sålda produkter. Företaget skall dessutom betala 10 000 kronor i böter för att det inte rapporterat hur mycket produkter som samlats in.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1