Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 12 september 2008

Omstrukturering av NXP, planerar att sälja eller stänger 4 fabriker

En omstrukturering av NXP Semiconductors skall ge 550 miljoner USD i årliga kostnadsbesparingar. Bolaget planerar att sölja eller stänga fyra fabriker.
NXP Semiconductors (tidigare Philips Semiconductors) meddelade idag ett omstruktureringsprogram som förväntas leda NXP till en sundare ekonomisk situation.

I omstruktureringsprogrammet ingår en betydande minskning av NXPs tillverkningsdel och dess centrala FoU-och stödfunktioner. Detta program förväntas påverka ungefär 4500 personer globalt och kommer att resultera i besparingar på 550 miljoner USD per år.

"Omstruktureringen är en tuff åtgärd och det är beklagligt att vi måste låta folk gå men förändringarna kommer att göra NXP till ett starkt, lönsamt och växande företag, med ett positivt kassaflöde. Åtgärderna behövs för att öka vår konkurrenskraft", kommenterar NXP:s verkställande direktör Frans van Houten.

Programmet innebär en övergång till mer avancerade produktionsprocesser, minskning av överskottskapacitet, att samt säkerställa en mer konkurrenskraftig drift för att bibehålla en stark tillverkning i Europa. NXP planerar att koncentrera sin produktion till två fabriker med hög kapacitet: Nijmegen och Hamburg, men också till SSMC i Singapore.

Förändringarna kommer att leda till en minskning av de årliga driftskostnaderna på 250 miljoner USD och förväntas genomföras främst under 2009.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1