Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 17 september 2008

Ny krets från Infineon identifierar pirattillbehör

Infineon hjälper till att skydda konsumenterna från batterier och andra elektroniska tillbehör som inte är originaltillverkade med världens första autentiseringschip.
Infineon presenterar i dag världens första krets som använder asymmetrisk autentisering med elliptisk kurvkryptering (ECC) och integrerad temperaturgivare som kan användas av batteri- och elektroniktillverkare för att upptäcka obehöriga tillbehör och ersättare för originaldelar.

Den nya kretsen, ORIGA ™ SLE95050, har en inbyggd temperaturgivare som kan ytterligare förbättra säkerheten i batterier för elektroniska enheter som digitalkameror, mobiltelefoner och bärbara datorer. Den kan också användas för skrivarpatroner, reservdelar, medicinska engångsartiklar, nätverksutrustning eller andra tillbehör, till exempel hörlurar, högtalare, dockningsstation och laddare. Produktionen av kretsen beräknas starta i slutet av 2008. De första konsumentprodukterna som digitala kameror med Infineons autentiseringskrets förväntas nå butikshyllorna under andra halvåret 2009.

Kretsens egenskaper överensstämmer också med nya säkerhetsföreskrifter för batterier, till exempel i Japan, som kräver temperaturövervakning av litiumbatterier.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2