Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 23 september 2008

ABB får order värd 75 miljoner dollar från Sydafrika

Femårskontrakt på effektbrytare till ABB ska öka tillförlitligheten i sydafrikanska kraftnät.
ABB har erhållit ett kontrakt värt 75 miljoner dollar från sydafrikanska elleverantören Eskom, för att leverera och installera effektbrytare som ska stärka landets elnät.

ABB ska under en femårsperiod leverera cirka 2000 stycken 132- och 66kV-effektbrytare. Brytarna i den högre spänningsnivån kommer att levereras från ABB i Ludvika. ABB kommer även att utföra installation och driftsättning. Effektbrytarna skyddar elektrisk apparatur från skador som kan orsakas av strömstötar och kommer att förbättra säkerheten och tillförlitligheten i elnätet.

”Vår produktionsförmåga tillsammans med expertisen hos de lokala team som ska installera och driftsätta utrustningen hjälpte oss att säkra vad som är en av ABB:s största brytarorder någonsin”, säger Bernhard Jucker, chef för ABB:s division Power Products.

”Detta är det enskilt största kontraktet vi fått till vår brytarenhet, tack vare det goda samarbetet med ABB i Indien och Sydafrika. Leveransen består av brytare med ett manöverdon utvecklat för att klara betydligt högre spänningsnivåer än tidigare”, säger Johan Söderström, chef för division Power Products i Sverige.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2