Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 september 2008

Elektromekan rustar i Årjäng

Kontraktstillverkaren Elektromekan rustar för framtiden och utökar sin verksamhet i Årjäng. Bland annat kommer en helt ny produktionslina samt en ny IT-plattform för produktionen att implementeras under hösten.
Elektromekans ägare Hanzas Elektronics har under en tid strävat efter att sina produktionsanläggningar i Årjäng, samt Lettiska Ogre och Ventspils ska ha liknande upplägg och maskinpark. Dessutom lägger företaget stor vikt vid automatisering eftersom detta minskar skillnaderna i kostnader för produktion i hög- eller låglöneländer. Därför kommer företaget nu att installera en ny Fuji NXTII ytmonteringslina, via distributören Cyncrona. "Automatisering blir det vinnande konceptet framledes. Det kommer att bli betydligt flexiblare att flytta olika jobb mellan fabrikerna. Dessutom blir ställtiderna kortare", berättar Dennis Mellin, VD Elektromekan för evertiq.

Företaget kommer även att implementera Valors mjukvara vManage och vPlan för att ytterligare höja anläggningseffektiviteten. "Eftersom vi kommer att implementera en gemensam IT-plattform för produktionen över hela koncernen kommer vi att bli effektivare vilket ger oss stora skalfördelar. Genom denna investering skapar vi en bra förutsättning för att ta nya volymer i mellansegmentet", fortsätter Dennis Mellin. Elektromekan har idag cirka 200 anställda vid fabriken i Årjäng. Med denna effektivitetshöjning siktar företaget på att kunna ta kraftiga ökningar med sitt befintliga team.

"I och med denna investering kommer vi att vara väl rustade för produktion av den allra senaste tekniken inom kretskorttillverkning, med avseende på ökad kapacitet, kvalité och flexibilitet", berättar Anders Aadland, Key Account Manager hos Elektromekan för evertiq.

Elektromekan planerar även för ytterligare tillväxt i mellansegmentet, både organiskt och genom förvärv. "Norden och Baltikum är vår hemmamarknad fast vi tittar även på fler möjligheter", berättar Dennis Mellin. "Men det är viktigt att understryka att vi vill hålla oss i Mellansegmentet samtidig som den nya investeringen ger oss möjlighet till att gå upp till högvolymsegmentet. Vi är duktiga där och vi vill vara där men samtidigt utveckla oss mot nya kundsegment och möjligheter", avslutar Dennis Mellin.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1