Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Material | 25 september 2008

Miltronic levererar 13 km inspektionskabel till CIS Technic

Efter att nyligen ha fÄtt en tillÀggsbestÀllning pÄ tre kilometer specialtillverkad inspektionskabel har Miltronic nu sammanlagt levererat 13 kilometer skrÀddarsydd kabel till CIS Technic som utvecklar och marknadsför utrustning för filmning och dokumentation av rörsystem under mark.
Miltronics specialkabel ansluts till de kamerarobotar som far fram i underjordiska rör som företaget undersöker. Inspektionskabeln som Miltronic tagit fram för CIS Technic Àr fukttÄlig, slitstark och böjlig, och kabeln har bland annat anvÀnts vid analys av en djupvattenborr 300 meter under jorden, pÄ oljeplattformen Vetco Gray i Norge och inom svensk kÀrnindustri.

Miltronics kabel Àr anpassad för nötningen som kabeln utsÀtts för i betong- och gjutjÀrnsrör, och klarar den tuffa underjordiska miljön dÀr kabeln utsÀtts för bÄde fukt och kemiska Àmnen. Samtidigt Àr kabeln Àr styv nog att kunna styra mindre kamerarobotar framÄt vid eventuellt hinder, men tillrÀckligt böjbar för att kunna rullas upp pÄ en trumma i den videobuss dÀr den inspelade bilden analyseras. Dessutom Àr inspektionskabeln tillrÀckligt stark för att kunna anvÀndas som en vinsch dÄ kameraroboten dras tillbaka till videobussen.

CIS Technic anvÀnder tv-inspektionsutrustning vid inre inspektion av avloppsledningar i mark och fastigheter, ventilationsanlÀggningar, vattenbrunnar och dolda utrymmen. Kunderna Äterfinns bland annat inom fastighetsmarknaden, svensk kÀrnindustri och norsk oljeindustri.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1