Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 25 september 2008

Dectron på Öland tror på sämre tider

Elektronikföretaget Dectron på Öland är del av en amerikansk koncern, Kemet Corporation, med säte i South Carolina. Företaget har i nuläget inte drabbats nämnvärt av krisen i USA, men vd:n Anders Olofsson säger till Ölansbladet att han är säker på att följderna kommer att synas här så småningom.
”Det händer först där borta och märks här så småningom”, säger han och menar att det blir effekter i alla svenska företag innan året är slut, eftersom det kan bli svårare att få tag i billiga krediter.

Dectron har 39 anställda och konstruerar och tillverkar elektronik. Sedan företaget fick sin amerikanska anknytning 2007 har Anders Olofsson besökt USA ett tiotal gånger, och han förvånas inte över att den ekonomiska krisen har börjat just där.

”Det landet gillar pengar. Och priset på pengar är räntan. Problemet med USA är att de lånar ut till vem som helst med kanske 15 procents ränta. Personen behöver inte ens ha jobb ”, säger Anders Olofsson.

Hittills har inte Kemet Corporation drabbats av den ekonomiska krisen, som Anders Olofsson menar än så länge är isolerad till bankerna och finanssystemet. ”Men företaget i USA kan få svårt att få tag i pengar och då drabbar det oss eftersom vi inte får någon kredit.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1