Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 29 september 2008

Malmö Mönsterkort satsar på keramiska mönsterkort och specialprodukter

Malmö Mönsterkort har under det senaste året trimmat in sina processer och utökat med en lina för att satsa hårdare på produktion av främst keramiska material.
Enligt Malmö Mönsterkorts VD Ola Eriksson så har bolaget en bra stabil produktion som har anpassats för specialjobb i olika laminat och substrat, främst keramiska, teflon och metallbas-substrat. ”Vi började omställningen för ett år sedan och har i dagsläget enbart cirka 60 procent FR4-produktion kvar i fabriken”, berättar Ola Eriksson för evertiq. ”Det som går mycket är bland annat teflonlaminat för mönsterkort till högfrekvens- och mikrovågsapplikationer. Även metallbaskort för bland annat belysning, kraft och kylning och är ett viktigt område som växer kraftigt.

Malmö Mönsterkort har nyligen investerat i en ny hålrengöringslina från JKEM som förbehandlingssteg innan hålplätering. Detta är ett viktigt steg för att hålla kopparen ordentligt på plats, speciellt när man pläterar keramiska material. ”Vi har kört en testlina under 6 månader och har nu valt att behålla den permanent”, fortsätter Ola Eriksson. Efter en organisationsförändring där ansvaret har delats upp har även nyanställningar på bland annat CAM-sidan skett. ”Våra satsningar har gett oss en unik kompetens inom specialmaterial”, fortsätter Ola Eriksson.

En av anledningarna till denna omställning är att företaget ser en förminskning av marginalerna på FR4-material. Detta är till stor del de ständigt ökande tradingföretagens förtjänst, vilket är en naturlig marknadsutveckling enligt Ola Eriksson. ”Även tradingverksamheten hos oss har ökat fem gånger under det senaste året vilket har gjort plats för annan typ av produktion i vår fabrik”, fortsätter Ola som understryker att det även har tillkommit nya kunder från andra länder än Sverige. ”Vi ser Europa som en potentiell växande marknad och att anpassa verksamheten efter marknaden är avgörande för oss” avslutar Ola Eriksson.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1