Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 03 november 2000

Motorolas fickdatorlur försenad

Motorolas första kombinerade fickdator och telefon är försenad. Modellen Accompli 002 skulle funnits ute på marknaden i år men kommer nu först i mars nästa år. Samtidigt byter den namn till Accompli 009.
I juni lyfte Motorola på förlåten kring sin första kombinerade mobiltelefon och fickdator Accompli 002. Chefen för Motorolas nätverksdel Bo Hedfors öppnade ett utvecklingscenter för mobilt internet i Gamla Stan och modellen Accompli 002 visades upp för pressen. En liten behändig fickdator med färgskärm, tangentbord och enkla applikationer som adressbok och wap-bläddrare. Dessutom har den GPRS - den kan vara uppkopplad till webben hela tiden, utan att minutavgifterna tickar på.

Idag, när Motorolas internationella toppchefer åter besöker Sverige, nämns inte Accompli 002. I stället visas modellen 009 upp, mycket snarlik 002:an.

"Det är samma produkt", bekräftar Jakob Cederquist, pr-chef på Motorola.
"Den skulle kommit ut i år, men nu blir det först i början av nästa år."

Den lilla fickdatorluren har tidigare funnits ute på USA-marknaden, men då som personsökare.

Senare nästa år, i april, ska Motorola även lansera en GPRS-telefon där själva tangentbordet ligger på en tryckkänslig skärm, precis som i Ericssons R380. Modellen heter Accompli 008 och har ett lock som fälls upp som på en Palm Pilot.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-2