Elektronikproduktion | 05 november 2008

Balda kan tvingas sälja Neonodes mobillager

Svenska mobiltelefontillverkaren Neonodes leverantör Balda har inte fått betalt för de producerade telefonerna. Nu riskerar Neonode att deras mobiltelefonlager säljs på öppna marknaden, detta skriver Realtid.se.
Som evertiq meddelade tidigare har Neonode ställt alla betalningar och bolaget begärdes i rekonstruktion den 22 oktober. Nu vill ingen av leverantörerna gå med på att omvandla fodringarna till nya aktier för att ge bolaget en ny chans. Bolagets informationschef meddelar till Realtid.se att Neonode just nu för diskussioner med samtliga leverantörer. Den 11 november kommer fordringsägarnas representanter att träffas i Stockholms tingsrätt.

Tillverkaren av Neonodes mobiler har varit Balda och Neonode är skyldig Balda 28 miljoner SEK. Nästan hela lagret av telefoner finns hos Balda. Neonode har enligt svensk lagg rätt att sälja ut varulagret om det skulle behövas. Enligt advokat Anders W Bengtsson som håller i Neonodes rekonstruktion kan Balda strunta i det eftersom de sitter i Malaysia. Det troligaste är att Balda själva säljer Neonodes mobiler, antigen under ett annat varumärke, eller under namnet Neonode utan att Neonode kan kontrollera detta, skriver Realtid.se. Neonode har erbjudit flera av de övriga leverantörerna att kvitta obetalda skulder mot nyemitterade aktier för att undvika att någon liknande situation som med Balda kan inträffa. Dock är inte många av de företag som Realtid.se har varit i kontakt med varit så intresserade av detta förslag.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1