Elektronikproduktion | 05 november 2008

Tusentals Nintendo DS stulna

I Göteborgs hamn har två trailers lastade med tusentals Nintendo DS-konsoler stulits. Svenska butiker riskerar nu att bli utan den populära spelkonsolen i jul. Polisen misstänker insiderbrott.
I helgen bröt tjuvarna sig in på terminalområdet i Göteborgs hamn och stal lasten på två trailers fyllda av röda, svarta och vita Nintendo DS. Stölden kommer olägligt eftersom det redan råder brist på DS-maskiner i handeln inför julen och många butiker riskerar att bli helt utan spelkonsolen.

”Det är klart att det blir besvärligt för de butiker som hade beställt just den här lasten. Idag vet vi inte när vi kan ersätta det som stulits. Vi har bett Nintendo i Japan om en extrasändning, de brukar ha ett extra lager för den här typen av akuta situationer”, säger Patrik Johansson på Bergsala.

Alla DS som stals har skandinavisk manual vilket leder misstankarna till att de kommer att säljas i Skandinavien.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1