Elektronikproduktion | 07 november 2008

250 jobb försvinner hos IAC i Tidaholm

Bilkrisen drabbar den internationella bildelstillverkaren IAC Group hårt. Fabriken i Tidaholm kommer att läggas ned, liksom en fabrik i Polen. Varslet berör 250 anställda i Tidaholm.
Tillverkningen i Tidaholm kommer att flyttas till fabrikerna i Skara, Färgelanda, och Göteborg. I Tidaholm har 250 anställda varslats om uppsägning och dessutom varslas 60 tjäntemän på samtliga fabriker. Produktionen i Teresin i Polen flyttas till Göteborg och Färgelanda vilket innebär att ett hundratal jobb flyttas från Polen till Sverige.

”Det är oerhört tråkigt, oerhört tragiskt för dem det drabbar i Tidaholm, deras familjer men även hela orten. Samtidigt så är det hela vår existens det hänger på, att vi kan anpassa oss till den bistra verkligheten” säger IAC:s Sverigechef Marcus Nyman som beklagar nedläggningen i Tidaholm.

Hälften av de 250 personerna i Tidaholm kan erbjudas jobb på de orter dit tillverkningen flyttas, enligt Marcus Nyman. ”Vi kommer rent ekonomiskt att stötta den omställningen till de andra orterna om vi ser att det finns ett antal frivilliga som vill följa med företaget”, säger han.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1