Elektronikproduktion | 09 november 2008

Rimaster-gruppen öppnar fabrik i Tjeckien

Vid en ceremoni i tisdags den 4 november öppnade Rimastergruppen sin första fabrik I Tjeckien. Fabriken, som är inriktad på tillverkning av komponenter till tåg, framförallt vagnslånga kabelstammar och annan elektrisk utrustning, är belägen i staden Louny I västra Tjeckien, cirka 50 km från Prag.
Tillverkningen i Tjeckien har kommit igång som en följd av en omfattande beställning från Siemens, som till sin division för tågtillverkning, har ett löpande behov av kompletta vagnsuppsättningar elsystem. Verksamheten i Louny, som bedrivs i det helägda dotterbolaget Rimaster Czech Republic ,kommer initialt att sysselsätta ett femtiotal medarbetare, men då tågtillverkning är en tillväxt marknad i dag, kommer troligen den siffran att öka.

"Det här är en tillverkning, som passar oss utmärkt, eftersom vi i dag har en inriktning av verksamheten i hela gruppen, som syftar till att komma närmare kunden. När vi nu har fått förtroendet att tillverka hela vagnsuppsättningar av kablage och andra komponenter för Siemens, så ligger det väl i linje med detta", säger Thomas Wernersson, som är VD för Rimaster Tjeckien, och fortsätter:

"Vad som är extra intressant är att vi nu, i och med den här verksamheten, har etablerat oss i vad som mer eller mindre är mitten av Europa. På ett dygn kommer man med lastbil till Mellansverige eller till norra Italien, till kanalkusten eller till Vitryssland. Vi har en ur logistiksynpunkt unik möjlighet att stödja inte bara vår nuvarande kund, utan även att attrahera nya kunder till inte bara vår verksamhet här, utan även till hela Rimaster-gruppen."

"Roligt är också att vi har fått ett bra samarbete med Saab och Gripen Offset Team i Tjeckien. Rimaster är en leverantör till Gripenprogrammet, och när vi skulle etablera oss här i Tjeckien, så fick vi ett omfattande och värdefullt stöd lokalt från Gripens offsetansvariga", avslutar Thomas Wernersson.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-2