Elektronikproduktion | 10 november 2008

Fortfarande uppåt för Adcontact

Konjunkturläget är inte dystert för alla i elektronikbranschen. Adcontact har gjort all time high på komponentsidan förra månaden.
”Krisen slår väldigt olika för olika branscher och vissa kunder går fortfarande bra”, säger Pierre Lindholm på Adcontact. ”Om man bortser från fordonsindustrin och kunder som har stor export till USA, ser det inte alls så dystert ut.”

De första två kvartalen i år har gått bra för företaget, en mindre svacka kunde ses kvartal tre men för kvartal fyra ser det bra ut med hittills 2% bättre försäljning än föregående år. Företaget tar höjd för att de första två kvartalen nästa år blir svagare, beroende på ränteläget, vilket gör att många kunder väntar med sina investeringar. Erfarenheten talar för att ett uppdämt behov sedan medför en plötslig uppgång i efterfrågan. Då har alla leverantörer svårt att hänga med vilket kan leda till långa ledtider hos de som bromsat mycket.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1