Elektronikproduktion | 11 november 2008

Nokia Siemens planerar stänga Esbo-fabriken

Nokia Siemens Networks meddelade på tisdagen att det skulle skära bort cirka 1820 arbetstillfällen, främst i Finland och Tyskland, som den sista delen av sitt kostnadsbesparingsprogram på 2 miljarder euro.
Nyheterna kommer en dag efter Kanadas Nortel meddelat att 1300 jobb försvinner när företaget försöker att klara av hårdnande konkurrens, dämpad efterfrågan och sjunkande priser.

"Fortsatt hårda villkor för telekom-marknaden visar att det behövs ytterligare minskningar," säger Nokia Siemens i ett uttalande. Nokia Siemens säger att de planerar att skära bort upp till 750 arbetstillfällen i Finland och stänga en av sina fabriker som sysselsätter 500 anställda i München.

Enligt fisnka nyhetsbyrån YLE så kan Nokia Siemens komma att stänga sin anläggning i finska Esbo. Företaget har också beslutat att sälja en anläggning i Durach, Tyskland, som sysselsätter ca 500 personer, till fabrikens nuvarande förvaltning. Samtidigt uppger de att de även kommer att skära bort ca 50 arbetstillfällen i Egypten och 20 i USA, skriver Reuters.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2