Mönsterkort | 12 november 2008

Malmö Mönsterkort går över till J-Kems System-S

Malmö Mönsterkort har gått över till J-Kems process System-S för kemisk hålplätering av mönsterkort. Processen bygger på palladiumplätering och ger ett mycket tunt ledande metallager i hålen. Enligt Hans Jälminger på J-Kem används ytterligare två metaller i kolloiden.
Lagret får något lägre konduktivitet än koppar, bland annat för att det är mycket tunt, vilket samtidigt är en fördel med tanke på det höga kilopriset för palladium. Processen lär vara betydligt enklare att sköta än traditionell kemkoppar och den har en väldigt god vidhäftning. Nackdelen är möjligen att det tillkommer ytterligare en analys för användaren.

J-Kem har ytterligare tre kunder som kör processen i Sverige samt en i Estland, en i Lettland, ett par stora tillverkare i Ryssland och ytterligare kunder i Asien.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2