Elektronikproduktion | 13 november 2008

Kitron & Phadia i samarbete om ny generation analysinstrument

Phadia utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta blodtestsystem som stöd för den kliniska diagnosen och uppföljningen av allergi, astma och autoimmuna sjukdomar. För en ny generation av analysinstrument har man valt Kitron som samarbetspartner.
Kitron har tagit ett helhetsansvar för värdekedjan utveckling – industrialisering –produktion. Från en funktionsprototyp har Kitron tagit fram industridesign, mekanisk konstruktion samt utvecklat hård och mjukvara. Inom kort kommer produkten att sättas i produktion och lanseras på marknaden.

”Genom att välja en leverantör för den kompletta processen har vi kortat time-to-market och minimerat de risker som alltid uppstår vid överlämnande” säger Mats Engblom på Phadia. ”Vi är nu långt framme i processen och ser med spänning fram mot de första producerade enheterna.”

”Det är naturligtvis roligt att efter en mycket kvalificerad upphandling få komma in som ny leverantör på Phadia. Vi kunde visa på både bredd och spetskompetens i vårt tekniska kunnande samt god erfarenhet från med medicintekniska marknaden” säger Johan Sandstedt, Affärsutvecklingsansvarig inom Medicinsk Teknik på Kitron.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1