Elektronikproduktion | 14 november 2008

Husqvarnas krav på underleverantörer

De företag som vill bli leverantörer till Husqvarna AB fick matnyttig information på Elmia Subcontractor under torsdagen. Inköpschef Krister Jakobsson fanns på plats på InköpsForums miniseminarium och belyste företagets kravbild på underleverantörer.
Produktionskostnaderna för underleverantörer varierar med tiden, men att höja priset när kostnaderna går upp är inte acceptabelt. Inte om man inte först har sett sig om efter andra lösningar. Det säger Husqvarnas Krister Jakobsson.
- Det köper inte vi. Vi vill alltid ha en diskussion, så att man inte bara skyfflar över det ökade priset på marknaden. Man kanske kan göra en förändring i produkten, välja ett annat material och så vidare.

"Kärnan i det hela"
Vad krävs då för att komma in som underleverantör hos ett företag som Husvqvarna AB? Högre effektivitet än konkurrenterna är en förutsättning. Hög och konstant kvalitet samt leveranser i tid är två andra.
- Det är kärnan i det hela, säger Krister Jakobsson, som också betonade vikten av att ha känsla för en brådskande produktionsprocess och nya teknologier.

Uppfylla och överstiga
Uppfylls samtliga krav när man överst i den nya klassificering som Husqvarna använder på sina underleverantörer. En ”prefered” leverantör ska både uppfylla och överstiga företagets förväntningar.
- De ska klara kostnadsmålet och vara ständigt aktiva när det gäller att få ned kostnaderna.
Krister Jakobsson avslutade sedan i skämtsam ton med adress till åhörarna.
- Är ni fortfarande intresserade av att bli leverantörer efter allt jag har sagt, så är det bara att gå in på vår hemsida, välja fabrik och se vilka krav som finns för olika delar.
Det skriver elmia.se

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1