Elektronikproduktion | 14 november 2008

Få ems-företag känner av lågkonjunkturen

En rundfrågning bland ett axplock av kontraktstillverkarna på Elmiamässan gav vid handen att få företag hade känt av lågkonjunkturen. Cirka tio företag tillfrågades.
- Visst finns det vissa luckor i orderböckerna, framförallt från bilindustrin och från amerikanska kunder, men det finns goda möjligheter att fylla upp dem med nya kunder, säger en av de tillfrågade, som var mycket nöjd med att Elmiamässan skapat kontakter med helt nya potentiella kunder.

Speciellt intresserade är man av att få in order från medicinteknisk industri, militärindustri och infrastukturprodukter eftersom de inte är så känsliga för en eventuell kommande lågkonjunktur. Några företag hade fortfarande fulla orderböcker och såg ljust på framtiden, även om de kände viss osäkerhet för vad som väntade på andra sidan årsskiftet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-2