Elektronikproduktion | 14 november 2008

Ägarna till Orbit One årets entreprenörer i Sydost

Ägarna till kontraktstillverkaren Orbit One, VD Christer Malm och ekonomichef Mats Johansson, har utsetts till Årets Entreprenörer i sydöstra Sverige. Det är det världsomspännande revisions- och konsultföretaget Ernst & Young som varje år utser Årets Entreprenör på regionalt, nationellt och internationellt plan.
– Vi är mycket stolta över den här utnämningen som vi givetvis delar med hela vår personal, utan dem hade det inte varit möjligt. Vi har utvecklat ett framgångsrikt koncept som har gjort oss mycket konkurrenskraftiga och genererat en stadig tillväxt för företaget. Jag tror också att vårt sociala engagemang för bland annat barnhem och det svenska konsulatet i Kaliningrad har spelat roll, berättar delägare och ekonomichef Mats Johansson.

Motiveringen från Ernst & Youngs jury lyder:
”Resan från intraprenör till entreprenör kännetecknas av ständig kostnadseffektivitet och högt marknadsfokus. Årets pristagare delegerar ansvar och månar om de anställdas välbefinnande. Resultatet är ständig tillväxt och god lönsamhet i konkurrens med lågkostnadsländernas produkter.”

– Det känns dessutom extra kul att få en sådan här utmärkelse när man vet hur mycket research från Ernst & Young som ligger bakom det här priset. Att just vi blev utvalda bland alla dessa duktiga företagare gör att vi verkligen känner oss stolta, avslutar ekonomichef Mats Johansson.

I och med segern på det regionala planet väntar nu riksfinal som går av stapeln i Blå Hallen i Stadshuset i Stockholm den 19 januari. Vinnarna där kvalificeras i sin tur till en internationell final i Monte Carlo någon gång under 2009.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1