Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 november 2008

Axis stärker sin marknadsledande position enligt ny rapport från IMS

Axis Communications meddelar idag att IMS Research uppskattar företagets globala marknadsandel för nätverkskameror till 33,5 procent (en ökning från 32,0 procent förra året) i sin senaste rapport över säkerhetsmarknaden. Därmed stärker Axis sin marknadsledande position.
2008 års utgåva av IMS Research-rapporten ”The World Market for CCTV & Video Surveillance Equipment” grundar sig på uppgifter framtagna 2007 och är en årligt återkommande rapport som innehåller omfattande uppgifter om alla leverantörer av analoga och digitala videoövervakningsutrustningar såsom kameror, inspelningslösningar och videoencoders.

Axis rankas i rapporten på en sjätte plats i världen bland leverantörer av videoövervaknings-utrustningar under 2007 jämfört med förra årets åttonde placering.

Inom kategorin säkerhetskameror, som omfattar såväl analoga som nätverkskameror, rankas Axis som nummer tre i världen, jämfört med nummer fyra i förra rapporten.
I kategorin nätverkskameror kvarstår Axis som tydlig marknadsledare och ökar gapet till övriga konkurrenter genom att ta marknadsandelar.
Inom region Americas och EMEA innehar Axis en klar marknadsledande position med en försäljning som är 3 gånger större än närmaste konkurrenten.

IMS Research prognostiserar att den totala världsmarknaden för nätverksvideoprodukter kommer att växa i snitt 35 procent de kommande fem åren.

“IMS-rapporten bekräftar återigen vår starka ställning som global marknadsledare där vi ytterligare har stärkt vår position på nätverksvideomarknaden, en marknad med fortsatt långsiktig positiv tillväxtpotential”, säger Ray Mauritsson, VD för Axis Communications.

Axis fokuserar på det professionella segmentet på nätverksvideomarknaden med kunder inom områden som utbildning, transport, myndigheter, detaljhandel, bank och industri.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-21 15:38 V9.3.2-1