Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 november 2008

NOTE bra garderat inför lågkonjunktur

NOTE går bra, men har tidigt under högkonjunkturen garderat sig för svårare tider. De neddragningar och omstruktureringar som skett under året har varit en länge planerad strategi för att vara väl positionerad och kunna möta en tuffare marknad. I Sverige har företaget vidtagit åtgärder som minskar antalet anställda med drygt 300 personer. Från ca. 700 till knappt 400 personer, men detta har varit helt enligt plan och inte beroende på lågkonjunktur.
NOTE har siktat in sig på att hjälpa kunderna inte bara med tillverkning utan också med konstruktion för snabbare time to market. "Naturligtvis är kostnaden viktig för alla kunder, men att vi ofta kan minska time to market med 50 till 70 procent betyder också mycket för våra kunders konkurrenskraft", säger Arne Forslund, vd för NOTE. Företaget har haft som strategi att samla ett antal lyckade kundcase som referenser och därför inväntat resultatet av dessa, innan man går ut mer allmänt med konceptet. Databasen Notified med 65 000 komponenter står också till kundernas förfogande liksom produktion nära kundens slutmarknad, som NOTE lanserat som "Nearsourcing" i Sverige, Östeuropa eller Asien.

I dagsläget ser Arne Forslund hur efterfrågan på konsumentprodukterna mattas medan efterfrågan på produkter till infrastruktur såsom telekom och kraftindustri ökar. Företaget har de sista fyra månaderna faktiskt tagit in mer order
än de tappat, på grund av detta.

Det är också oerhört viktigt att i detta läge inte vara beroende av en stor kund utan att sprida riskerna på ett antal mindre, säger Arne Forslund. Detta skapar lika mycket trygghet för kunderna som för NOTE själv. "Jag har aldrig känt mig så väl rustad för en lågkonjunktur som nu", avslutar Arne Forslund.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2