Test & Mät | 19 november 2008

DSE tror på Skandinavien

Danska företaget DSE har ökat sin omsättning och tror mycket på Skandinavien.
DSE med sitt säte i Horsens, Danmark finns inom två stora områden Airport Solutions, Test Solutions. På testdivisionen som ligger närmast elektronikindustrin har man 34 medarbetare, totalt finns det 60 stycken i hela bolaget. Under 2008 har DSE ökat speciellt mycket inom testdivision och man tror på 2009, dock vet man inte exakt hur det kommer att utvecklas i och med finanskrisen som har pågått runt världen, berättar DSE för evertiq under en kort intervju.

Bolaget tror även mycket på den Skandinaviska markanden och utvecklingen i Sverige ser bra ut. Man har fått bra fotfäste i alla länder i Skandinavien såsom Danmark som är hemmamarkanden, Sverige, Norge och Finland. I Sverige går varumärket Tescom bra just nu, men man har också väldigt bra samarbete med Norska Virinco i Skandinavien.

DSE har också ett nischad område i fukt mätning (Moisture Measurement Solutions) för halm. Här tittar DSE på andra marknader utanför Skandinavien. De marknader som man sneglar på just nu är Ungern, Tyskland, Spanien och England. Detta område tror DSE väldigt mycket på inför 2009 – inte minst på grund av den ökat fokus på miljövänlig energi och fokus på at minska CO2 utsläpp. Biobränsle har blivit en mycket het fråga, inte bare i Danmark utan i hela världen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1