Elektronikproduktion | 20 november 2008

Gargnäs köper polsk verksamhet från PartnerTech

Gargnäs Production Link AB har förvärvat PartnerTechs verksamhet i Gdynia, Polen. I samband med förvärvet tillförs kompetens inom mekatronikområdet i form av 50 nya medarbetare. Produktionen inriktas på kontraktsmontage av mekatronik och specialkablage.
Inom mekatronikområdet erbjuder den nya verksamheten, Gargnäs Gdynia Sp.z.o.o, både kontaktstillverkning av komponenter och färdiga produkter till Skandinavisk och Europeisk verkstadsindustri. Till Verkställande direktör för det polska dotterbolaget har Krzystzof Opala utsetts.

– Genom detta förvärv erbjuds våra kunder tjänster som omfattar hela värdekedjan, till en färdig produkt. Och tack vare det utmärkta geografiska läget i norra Polen kan vi även erbjuda snabba leveranser, säger Gargnäs VD Michael Åkesson.

– Detta är ett viktigt steg i Gargnäs utveckling och ett fullföljande av den långsiktiga utvecklingsstrategi Fairford har som ägare av Gargnäs Production Link AB, säger bolagets ordförande, tillika Fairfords representant i Europa, Bengt A Dahl.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1