Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 november 2008

Micro Technic tror på dansk tillväxt trots finanskrisen

Micro Technic är det danska elektronikföretaget som har den högsta vinsten per anställd. "Vi ser fönstret mot Kina stängas", förklarar företagets VD som inte fruktar asiatisk konkurrensen.
"De timmar jag lägger ner i verksamheten på hemmaplan är värda mer än de timmar jag använder till verksamhet i Asien. Vi har sett alltför många felsatsningar i Asien. Det ser ljust ut där, och det kanske det också är för stora företag som har mycket stora volymer, men vi ska inte dit”, säger VD Max Finn Laursen på Micro Technic.
Det är fullt möjligt att skapa framgång inom dansk elektroniktillverkning, trots hård konkurrens från Asien där slutmonteringen kostar åtta kronor i timmen - en faktor som måste multipliceras med mellan 20 och 50 att jämföra med danska förhållanden.

I tidningen Ingeniørens rankinganalys av de 1000 mest framgångsrika danska ingenjörsföretagen lyfts elektroniktillverkaren Micro Technic fram för dess förmåga att tjäna pengar trots hård konkurrens från Asien. Företaget kunde under det senaste räkenskapsåret uppvisa en vinst före skatt på över 8 miljoner danska kronor med en arbetsstyrka på cirka 46 personer. Micro Technic har just investerat i en helt ny SMD-lina, vilket tredubblar Micro Technics kapacitet. Utrustningen är en höghastighets-maskin från svenska MyData, som kan montera runt 17000 komponenter per timme.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-27 00:02 V9.5.0-1