Mjukvara | 24 november 2008

OpenCores hjälper elektronikindustrin att hitta expertresurser

Genom att förmedla kommersiella konsultuppdrag bidrar OpenCores till att utvecklingsprojekt världen över bemannas med rätt expertis.
För OpenCores är det ännu så länge primärt stora företag som efterfrågat resurser till stora ASIC och FPGA projekt, men detta är minst lika intressant för mindre företag som temporärt eller långsiktigt behöver förstärka med viss expertis. Detta är en naturlig utveckling med tanke på intresset för öppen källkod samt att företag blivit mer medvetna om storleken av OpenCores, både avseende bredden av olika IP-block samt antalet användare.

I dagsläget hanteras denna tjänst relativt manuellt, där förfrågningar kommer in till OpenCores via mail och projekten publiceras på OpenCores.org. Inom kort kommer denna tjänst att utvecklas och göra det möjligt för alla användare att anmäla intresse för framtida konsultprojekt och proaktivt registrera sin profil. Det kommer också att bli möjligt för företag att på ett mer automatiserat sätt anmäla behov av specifika resurser.

OpenCores:
OpenCores är värdens största site/community för utveckling av hårdvaru-IP-block baserade på öppen källkod, vilket ger fördelar vid utveckling av produkter som inkluderar SoC-design. OpenCores har över 550 olika block bestående av processorer, periferienheter, crypto-block med mera. OpenCores besöks varje månad av över 70 000 elektronikingenjörer som är aktiva på siten för att utveckla nya/existerande IP block alternativt nyttja befintliga block för egen utveckling. OpenCores ägs och drivs av ORSoC – ett svenskt design-hus med expertis inom SoC designs baserade på OpenCores teknologin.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1