Elektronikproduktion | 25 november 2008

100 nya arbetstillfällen hos Kitron i Arendal kan komma när Norge köper amerikanska stridsflygplan

Kitron i Arendal kan tjäna flera miljarder norska kronor när den norska regeringen kommer att köpa amerikanska F-35 jaktplan.
Kitron producerar elektronik till de amerikanska jaktflygplanen. VD för Kitron, Jan Sigvartsen, är mycket glad att den norska regeringen valde de amerikanska jaktflygplanen till förmån för de svenska Gripen-flygplanen.

"Nyheterna är mycket bra. Detta är ett långsiktigt projekt, både för Norge och för Kitron som en partner i detta projekt. Det har en varaktighet på 25-30 år och för oss är det viktigt både av tekniska skäl och eftersom vi ser en potential att tjäna upp till en miljard US-dollar under 25 till 30 år", säger Sigvartsen. Det är den amerikanska tillverkaren Lockheed Martin som levererar jaktplanen av typ F-35 Joint Strike Fighter vilka den norska regeringen nu vill köpa. Sedan 2005 har Kitron tillverkat och levererat produkter för 35 miljoner till Lockheed Martin, och Sigvartsen är helt övertygad om att samarbetet kommer att fortsätta när de nya planen ska produceras.

Jag är ganska säker på att vi fortsätter samarbetet. Och det kan innebära så mycket som 100 nya arbetstillfällen i Arendal, säger Sigvartsen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2