Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 27 november 2008

ElectroSystem blir medical-certifierad

ElectroSystem Electronics, som är en del av Rimaster-gruppen, fortsätter sin strategiska satsning på tillverkning av kvalificerad medicinsk utrustning genom certifiering av fabriken i Söderhamn enligt ISO 13485.
ISO 13485 är en internationellt vedertagen kvalitetsstyrningsstandard för tillverkare av medicintekniska produkter, och lägger fokus på höga krav på spårbarhet, säkerhet, kvalitet, dokumentation och validering.

– Redan tidigare har medicinska produkter varit en betydande del av vår försäljning, uppåt 50%, och med den aktuella certifieringen underlättar vi betydligt för våra kunder och deras granskning och kvalificering, säger Lars Lundberg, kvalitetschef hos ElectroSystem.

– Med den aktuella certifieringen får vi också stora fördelar för våra kunder inom övriga andra verksamhetsområden, som kraftprodukter, flygtekniska produkter och det växande eftermarknadsområdet, genom att våra medarbetare engageras mer i kvalitetsfrågor, säger Peter Nilsson, VD för ElectroSystem Electronics.

– Vi får generellt ett bättre kunderbjudande, eftersom vi kan erbjuda ett mervärde även i våra processer, men också ett mer omfattande helhetstänkande när det gäller kvalitetsfrågor inom företaget, något som såväl vi som våra kunder kommer att tjäna på, sammanfattar Peter Nilsson.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-27 00:02 V9.5.0-2