Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 08 januari 2009

ABB tar fullt ägande av finskt joint venture

ABB har avtalat om att överta full aktiemajoritet i det finska samÀgda bolaget Ensto Busch-Jaeger, frÄn Ensto Oy. AffÀren Àr dock föremÄl för myndigheternas godkÀnnande.
ABB har idag 21 procents Àgarandel i detta joint venture och tar över resterande 79 procent av aktierna i företaget, som idag Àgs av det privata företaget Ensto Group, för ett icke-officiellt belopp. AffÀren Àr planerad att slutföras under första kvartalet 2009.

Ensto Busch-Jaeger grundades för 28 Är sedan av ABB:s tyska dotterbolag Busch-Jaeger Elektro och Ensto Group i Finland för att producera installationsmaterial som till exempel strömstÀllare, vÀgguttag och övrigt installationsmaterial för den svenska och nordiska bostads- och fastighetsmarknaden

Företaget har cirka 120 anstÀllda och Àr lokaliserat i Porvoo i Finland med verksamhet i Sverige och Norge och kommer att ingÄ i ABB:s division Automation Products. Under 2007 hade Ensto Busch-Jaeger en omsÀttning pÄ 55 miljoner dollar. För ABB Sverige innebÀr förvÀrvet ytterligare en förstÀrkning av lÄgspÀnningsprodukter mot installatörsmarknaden samt en ökning med tio nya medarbetare.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2