Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 januari 2009

Sony Ericsson satsar på smartphones

Sony Ericsson arbetar nu med utvecklingen av ett antal nya avancerade telefonmodeller, så kallade smartphones med en lanseringshorisont under 2010, efter att ha haft en genomgång av produktstrategier och organisation. Det avslöjar bolagets vd Hideki Komiyama.
Sony Ericssons vd Hideki Komiyama tror på ett tufft klimat på mobiltelefonmarknaden under hela 2009, och förutser en nedgång i volym på 5-6 procent, på grund av minskad efterfrågan i den svaga globala ekonomin, enligt Dagens Industri.

Han tror att Sony Ericsson förmodligen har kunnat försvara sin globala marknadsandel på 8 procent under fjärde kvartalet 2008, med hänvisning till problem hos konkurrenterna Motorola och LG Electronics.

Sony Ericsson klättrade upp till tredjeplatsen på den globala mobiltelefonmarknaden i det tredje kvartalet, något som Hideki Komiyama tonar ned betydelsen av eftersom skillnaden i volym mellan Sony Ericsson, LG och Motorola var liten under kvartalet och framgången mer berodde på konkurrenternas tillkortakommanden.

"Vi råkade helt enkelt bli nummer tre i tredje kvartalet. Jag skulle vilja att vi blir nummer tre av egen kraft under 2011", säger han till Reuters.

Sony Ericsson kommer att fokusera på högpristelefoner, även om bolaget kommer att behöva ha ett sortiment med telefonmodeller med lågt pris på vissa marknader. Enligt Hideki Komiyama är det viktigt att inte minska nivån på forskning och produktutveckling även i en krympande marknad.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2