Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 januari 2009

Metrima varslar 20

Metrima varslar 20 personer från sin fabrik i Karskrona sedan det blivit färre beställningar av fjärravläsare av elförbrukning. Enligt VD Claes Rudling är det dock inte lågkonjunkturen som ligger bakom varslen.
”De senaste åren har det varit ett stort infrastrukturprojekt i Sverige som vi varit delaktiga i. Det har inneburit att vi fått många beställningar av fjärravläsare. Men nu är de flesta elmätare utbyta och därför får vi färre beställningar”, säger Claes Rudling.

67 personer arbetar på fabriken i Karlskrona och det är ännu oklart vilka som får stanna.

”Det blir både tjänstemän och kollektivanställda som varslas, men det är ännu oklart hur många av varje”, säger Claes Rudling. En kallelse har skickats om att förhandlingar med facket ska inledas. ”Om vi kör ’sist in först ut’ principen eller om vi kommer fram till andra lösningar vet vi inte förrän förhandlingarna är klara. Innan dess vill jag inte uttala mig”, säger Claes Rudling, enligt blt.se

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1