Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 januari 2009

Motorola i Aalborg släpper eventuella planer på försäljning

Motorolas danska filial i Aalborg släpper alla planer på att sälja hela eller delar av företaget efter en lång kamp.
"Vi har dragit slutsatsen att en försäljning av hela eller delar av verksamheten inte kan komma på tal. Det är svårt i det nuvarande ekonomiska klimatet. Det kan alla konstatera i tidningar och tv”, säger vd för Motorola i Aalborg, Flemming Eriksen, till Ing.dk / elektronik.
Trots stora ansträngningar och mycket nerlagd tid lyckades inte Motorola division i Aalborg att sälja hela eller delar av företaget.

Sedan i början av november har styrelsen för företaget varit i kontakt med upp till 200 företag runt om i världen för att göra dem intresserade av att ta över utvecklingsavdelningen, som är en av de få i världen äger kompetens att utveckla alla delar av en mobil - både hård- och mjukvara.
Långt ifrån alla alternativ är dock prövade för att säkerställa sysselsättning för åtminstone en del av de cirka 250 anställda. Denna vecka har ledningen för Motorola arrangerat en jobbmässa för uppsagda anställda.

Även om avdelningen i Aalborg först och främst arbetar med konstuktion av mobiltelefoner, finns det intresse från helt andra branscher. Till exempel företag inom energisektorn, konsultbranschen, telekommunikation och vindkraftsindustrin har anmält sitt intresse och Flemming Eriksen välkomnar möjligheten att bredda teknikindustrin i Aalborg.

"Vi kan få en bredare grund att stå på om de 250 människorna arbetar i ett bredare spektrum av företag och industrier - och kanske få vindkraftsindustri- och energisektorerna att etablera sig här, eftersom det verkligen finns en hel del kompetens som de kan dra nytta av. Det betyder inte att telekom försvinner, men det skulle göra vårt fundament bredare”, säger han.

Flemming Eriksen hoppas inte minst på att de företag som kommer att etablera sig på orten vill utnyttja möjligheter att ta över lokalerna där Motorola nu har hyrt 11000 kvadratmeter.

Flemming Eriksens anställningskontrakt löper till 31 Mars, varefter han också måste hitta ett nytt jobb, enligt ing.dk
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1