Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 12 januari 2009

Mobilkrisen får elektronikleverantör att se nya möjligheter

Trots den nuvarande krisen inom den danska mobilindustrin ger krisen också möjligheter att gå helt nya vägar.
Några av de uppsagda anställda från krisdrabbade mobilindustrin i Aalborg kan kanske se fram emot nya arbetstillfällen hos Molex Antenna Group i Glostrup utanför Köpenhamn. Här har det amerikanskägda bolaget redan inlett den process som skulle kunna ge de först uppsagda anställda från Motorola i Aalborg ett nytt jobb.

"Som enda division hos Molex har vi i dessa svåra tider fått tillåtelse att utöka vår verksamhet just nu”, säger tekniska direktören för Molex Antenna Group, Andreas Eder, till Ing.dk / elektronik.

Molex är först och främst leverantör av kontaktdon men har också en omfattande utveckling av antenner för mobiltelefoner och kunder bland de största tillverkarna i världen. Och även om det är en allmän nedgång på världsmarknaden för mobiltelefoner, så märker Molex Antenna Group inte direkt någon avmattning i den danska verksamheten, där det finns utrymme för en mindre expansion.

"Det finns många duktiga medarbetare inom dansk mobilutveckling, så det är klart att vi försöker att utnyttja de nuvarande nedskärningarna som äger rum i Aalborg”, säger Andreas Eder.

Krisen har dock fått Andreas Eder att överväga möjligheten att satsa på andra områden där mobilteknik kan användas.

"Krisen betyder mest av allt att vi överväger att gå in i helt andra branscher. Trycket på mobilindustrin innebär också lägre marginaler, så det är naturligt att överväga andra branscher, och vi undersöker detta just nu”, säger han.

Det är främst området medicinteknik som Molex vill bearbeta.

Molex Antenna Group sysselsätter cirka 20 anställda i Danmark.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 09:52 V11.10.13-1