Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 september 2001

Bluetooth; "Var god vänta"

Glöm konkurrensen frÄn 802.11 och andra trÄdlösa protokoll, det Àr "handsfree" tillverkningen som stoppar Bluetooth
Ett fall Àr Alcatels planerade introduktion av Bluetooth- utrustade mobiltelefoner, en release planerad till Juni, men dÀr Alcatel fortfarande grubblar över olika möjligheter.

En faktor som bidrog till fördröjningen var Alcatels oförmÄga att leverera programvaran för Bluetooth enligt J. Eric Janson, vvd Cambridge Silicon Radio, USA.
Nokia och Motorola kommer inte att introducera nÄgon Bluetooth- telefon i Är, och Ericsson Àr det enda bolaget som marknadsfört Bluetooth med introduktionen av en GSM telefon i Europa.
"Det finns ett antal faktorer som samverkar vid tillverkning av Bluetooth telefoner," sÀger Janson.
"Först, det tar 18 till 21 mÄnader att konstruera ett nytt moderkort. Sedan ska hela systemet fungera korrekt. OEMs har ocksÄ mÀrkt att det Àr svÄrt att kombinera telefonens basband med bluetooth basband."
Och, utan mobiler som draghjĂ€lp för tillvĂ€xt kommer Bluetooth att avstanna. Även med en mĂ€ngd PC kort tillgĂ€ngliga sĂ„ behövs mobiltelefoner för att ge det trĂ„dlösa nĂ€tverk som ska överföra data.
En Bluetooth telefon mÄste klara RF störningar som uppstÄr mellan Bluetooth och basbands- komponenter. Med den kompakthet som gÀller Àr detta mycket komplicerat. KÀlla EBN
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 22:05 V11.10.12-2