Annons
Annons
Elektronikproduktion | 14 januari 2009

IBM Research skapar mikroskop med en precision på ner till fyra nanometer

IBM-forskare har, i samarbete med Center for Probing the Nanoscale vid Stanford-universitetet, kunnat demonstrera MRI (Magnetic Resonance Imaging) med en volymupplösning som är 100 miljoner gånger finare än dagens MRI.
Detta resultat visar ett avsevärt framsteg inom verktygsområdet för molekylärbiologi och nanoteknik, genom möjligheten att studera komplexa 3D-strukturer i nanoskala. Framsteget har möjliggjorts genom en teknik som kallas MRFM (Magnetic Resonance Force Microscopy), som bygger på registrering av ultrasmå magnetiska krafter. Tekniken har sedan kombinerats med avancerad 3D-bildteknik. En av fördelarna med denna teknik är också att den kan se under ytan och att den inte skadar känsliga biologiska material. Tekniken kan revolutionera sättet som vi idag ser på virus, bakterier, protein och andra biologiska element.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2