Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Test & Mät | 16 januari 2009

Kombinationstestare spjutspets för tillväxt på kretskortsmarknaden

Automatiska provutrustningar för kretskort (ATE) har utvecklats en hel del under åren och spänner nu över ett brett spektrum av tester som syftar till att förbättra produktkvaliteten och minska tillverkningskostnaderna.
Dessa kraftfulla verktyg ger möjlighet att bedöma den strukturella stabiliteten i kretskorten under tillverkningen. Det finns ett brett utbud av testalternativ, men kombinationstestare har visat sig vara det bästa alternativet, både när det gäller produktivitet och kostnadseffektivitet.

Eftersom mönsterkorten blivit mycket invecklade med flerlagerteknik blir provning och felsökning alltmer komplicerad. Även om vart och ett av testalternativen har sina unika möjligheter har kombinationstestaren visat sig vara den mest mångsidiga. Tillverkarna står inför uppgiften att bestämma den lämpligaste kombinationen av metoder för för att optimera utbytet.

"I dagens elektronikindustrin är det mycket viktigt att ha tillräckligt med provtäckning för att förbättra produktkvaliteten, minska tid till marknad och förbättra avkasning i tillverkningsprocessen ", säger Sujan Sami, Research Analyst på Frost & Sullivan. "Särskilt i en situation där komplexitet och funktionalitet på kretsar och kretskortsarkitekturer ökar. Kostnadseffektiva provlösningarna kommer att vara nyckeln och kombinatoriska testare förväntas spela en viktig roll."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2