Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 16 januari 2009

Fuba pcb i konkurs

Fuba Printed Circuits GmbH har lämnat in en konkursansökan för att inleda ett insolvensförfarande. Advokat Torsten Gutmann utsågs till konkursförvaltare.
Trots en framgångsrik förnyad start efter insolvensförfarandet 2006 var en ny konkurs oundviklig. Motiven för denna åtgärd är det globala nollresultatet inom bilindustrin och bankernas återhållsamhet att bevilja krediter. Trots låga befintliga skulder och disponibel säkerheter ville bankerna inte förlänga sina åtaganden. Verksamheten fortsätter att bedrivas i båda fabrikerna i Gittelde och Dresden. Befintliga och nya order produceras och levereras. Företagsledningen är dock optimistisk. FUBA:s större kunder lovat sitt stöd till företaget. Utbetalning av löner garanteras för en period av tre månader.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2