Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 januari 2009

Nedskärningar inom KK-Group

Nedgången inom byggsektorn drabbar danska Elogic som producerar elskåp.
Enligt KK-Groups hemsida kan nedgången inom byggsektorn kännas inom hela underleverantörskedjan och därför går inte heller KK-Groups Jylländska verksamhet fri.

”Elogic är Danmarks största producent av elskåp till bostäder och industrier. Vi har sedan oktober märkt en stadig nedgång i nya order, som vi nu måste ta konsekvenserna av. Vi ser att vi måste anpassa verksamheten till en lägre nivå, vilket innebär uppsägningar och kostnadsbesparingar”, skriver KK-Group på sin webbplats.

Mot denna bakgrund, har företaget valt att säga upp 52 anställda i KK-Goup. Av dessa kommer 15 att erbjudas andra uppgifter inom koncernen. Detta drabbar i första hand Ikast, men också de avdelningar i Vejle och Viby och kommer att drabbas. Efter uppsägningarna kommer KK-Group att ha cirka 700 anställda.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2