Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 januari 2009

Bombardier i avtal värt 1,5 miljarder euro

Bombardier Transportation och Deutsche Bahn har tecknat ett ramavtal som omfattar 800 dubbeldäckade tåg. Avtalet är värt upp till 1,5 miljarder euro. Med den nya generationens fordon kan Deutsche Bahn aktivt konkurrera om anbud på den lokala järnvägstransportmarknaden 2009. Drivsystemen till dubbeldäckarna utvecklas och tillverkas av Bombardier Transportation i Västerås.
- Vi är givetvis mycket glada över detta avtal då det bekräftar vår ledande ställning som leverantör av drivsystem till tåg. Vi växer med 10-20 procent per år och Deutsche Bahn-projektet ger ett välkommet bidrag till denna starka utveckling. Ordern bidrar till fabriksbeläggningen och projektet innebär cirka 40 manår konstruktion och utveckling som kommer att utföras de närmaste 1-2 åren, säger Tomas Andersson, platschef, Bombardier i Västerås.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2